Hvad skal du huske, når du investerer i automation af nye og eksisterende anlæg

Forbrugerne stiller idag høje krav til virksomhederne, når det kommer til efterspørgsel, ønsker om skræddersyede ordrer og hurtig ekspedition. Det lægger et stort pres på virksomhederne for at skabe optimale lager-, produktion- og forsendelsessystemer og det er hér, at automation og veldesignede anlæg bliver en afgørende konkurrencefaktor.

“Der er en del virksomheder, der mener, at automation er en lidt uoverskuelig størrelse, både i forhold til den investering, det nu kræver og processen med opbygningen af anlægget og styringerne. Dog skal man forholde sig til udviklingen, så man ikke mister fodfæste og mister konkurrencekraften på markedet.” fortæller Casper Thorslev, ejer af Thorslev Automation, der udvikler og implementerer styring til automatiske maskiner og procesanlæg.
“Når man arbejder med automation og kender til den store positive forskel i henhold til flow og effektivitet for virksomheder, der vælger at investere i løsningen, er der slet ingen tvivlsspørgsmål omkring nødvendighed og fordele.”

Automation mindsker spild, fejl og skader. Automation er effektiv og skaber større profit. Men for at man for alvor kan høste fordelene, er der noget man skal huske, når man vælger at automatisere:

Opgradér dit eksisterende anlæg

Du behøver ikke nødvendigvis kaste dig ud i et helt nyt anlægsdesign, selvom det kan have sine fordele, som du kan læse længere nede.
“Vi kan sagtens bygge og udvikle, på et allerede eksisterende anlæg. Har du eksempelvis et ældre transportbånd, hvor medarbejderne udfører manuel sortering af produkter eller lignende, kan vi automatisere på dette, ved at tilføje nye styringer og dermed automatisere en del af arbejdsgangen.” bekræfter Casper Thorslev.

Thorslev Automation har ofte sørget for det tekniske i henhold til el-design, styretavler og programmering af de ønskede processer på ældre og mere manuelle anlæg.
“Det har den fordel, at der optimeres uden at der skal startes helt forfra.” forklarer Casper Thorslev. “Somme tider skal der ikke ret meget til for at forbedre flowet i en produktion og automation sparer især medarbejderne for nogle af de opgaver, der slider hårdest på dem rent fysisk.”

Skræddersyede styreløsninger giver de bedste resultater

Der findes standardløsninger, når det kommer til programmering, der skal kontrollere lagerstyring eller styring af forsendelsen, samt materialeflow i produktionen. Men når man ønsker at digitalisere logistikken, skal det helst hænge sammen med virksomhedens etablere processer.
Et skræddersyet system er langt nemmere at integrere i arbejdsgangen og der er mulighed for tilpasning af egne valg, ønsker og behov. Man slipper for at have unødvendige indstillinger på interfacen, så der ikke opstår forvirring. Samtidig kan det programmeres, så du selv kan skrue på alle de rigtige parametre og dermed få et langt mere fleksibelt og brugervenligt system.
“Det vil i sidste ende spare en masse ressourcer og samtidig være langt mere effektiv end en standardløsning.” mener Casper Thorslev.
“Jeg opfordrer til enhver tid, virksomheder til, i det mindste, at undersøge mulighederne, når det kommer til at specialdesigne anlæg. Et designet anlæg der passes ind i de tilgængelige lokaler, medarbejdere og specifikke behov, giver langt større gevinst på sigt.”

Vælg din leverandør med omhu

Virksomhedernes behov er meget forskellige, afhængig af branche, produkter, kapacitet og ressourcer, men uanset hvad, er det vigtigt, at samarbejdet omkring automatiseringsprocessen er velfungerende og innovativ fra starten, for at du vil stå med et system, der opfylder virksomhedens krav og dermed vil være konkurrencedygtig langt ud i fremtiden.
“Hos Thorslev Automation starter det altid med en rådgivende samtale. Vi kigger på virksomhedens behov for at finde den optimale løsning. Ønsker du at automatisere i din virksomhed er det vigtigt, at du er kristisk og stiller krav til din leverandør.” slutter Casper Thorslev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait